Starity

Élet a rácsos ágy után

2024. május 11. 13:01   |   

A gyermeked már ki tud mászni a rácsos ágyból? Éjjelente bilizik, vagy már vécére jár? Vagy netalántán jön a kistesó, és neki lesz szüksége a kiságyra? Akkor a mai cikkünket mindenképpen el kell olvasnod, mivel adunk benne néhány olyan tippet, amelyek megkönnyíthetik az új ágy kiválasztását.

hirdetés
Élet a rácsos ágy után

Biztonság

Mivel szülőként a gyermeked biztonsága az első, így kiemelt jelentőséggel bír, hogy a vadiúj fekhely semmiképpen se legyen túl magas, és leesésgátlóval is rendelkezzen, méghozzá olyannal, amelyik teljesen körbeveszi az ágyat.

A Csingiling Gyermekbútor LUX franciaágyai tökéletes példaként szolgálhatnak, amelyekről egyébként a blogjukban számos vásárlói fotót is találhatsz. Mára már ugyanis hazánkban több száz ilyen modell van aktív használatban, és a felhasználók többsége abszolút meg van velük elégedve.

Emellett a későbbi balesetek elkerülése érdekében nem árt még odafigyelned arra is, hogy ne legyen éle az ágynak, és az ágyrács, valamint a matrac között ne legyen rés, hiszen oda beszorulhat a pici lába vagy keze.

Ár-érték arány

A vásárlás során az lebegjen a szemed előtt, hogy hiába tűnik egy ágy olcsó választásnak, nem biztos, hogy jó befektetés is lesz. Inkább számolj egy olyan nagyobb méretű fekhellyel, mint amilyen az előbb már említett LUX franciaágy, mintsem egy év múlva egy új ágyat kelljen vásárolni!

Továbbá érdemes arra is gondolnod, hogy a gyermeked bármiért is rajong most, ezt a korszakot egy idő után biztosan ki fogja nőni. A plusz költekezés elkerülése érdekében tehát sokkal célravezetőbb, ha egy hagyományosabb ágyat választasz.

Tartósság

A gyermeket a játék hevében hajlamos elvinni a lendület: bukfenceznek, ugrálnak. Nem véletlen tehát, hogy az ágyak egyik legfontosabb paramétere az anyag. Ez már előre meghatározza, hogy mennyit fognak kibírni. Így ezt is érdemes figyelembe venni a választás során.

Játékosság

Biztosan te is imádtad gyermekkorodban a bunkizást, azaz mindenféle bunker, lak, házikó építését, amelyhez általában az ágy szolgáltatta az alapot. Na mármost a gyermekeid is biztosan oda vannak érte, így a cikk befejezéseképpen azt javasoljuk, hogy olyan fekhelyet válassz a gyerkőcnek, amely később a játék szerepét is be tudja tölteni, és kiegészíthető alagutakkal, házikókkal, sátrakkal.

Persze ez nem azt jelenti, hogy legyen túldekorálva a fekhely. Az a legideálisabb, ha egy egyszerű, letisztult külsejű gyerekágyra esik a választásod.

Az ágy beszerzése

Bízunk benne, hogy a cikkünk segített a döntéshozatalban. Abban az esetben, ha mégis elbizonytalanodnál, keresd nyugodtan a fentebb már említett Csingiling Gyermekbútor webáruház csapatát, akik majd szívesen válaszolnak a felmerülő kérdéseidre!

Továbbá érdemes lehet elmerülnöd a blogjukban is, ahol számos hasznos bejegyzést olvashatsz a témában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek