Starity

Írj nagyszerű szövegeket az AI segítségével!

2024. május 12. 16:04   |   

A Mesterséges Intelligencia térnyerése minden területen, a szövegírásban, így a marketingben is megfigyelhető, egyre több alkalmazás alkalmas érthető és olvasmányos tartalmak generálására.

hirdetés
Írj nagyszerű szövegeket az AI segítségével!

Ma már a legtöbb weboldal-tulajdonos és üzemeltető tisztában van az online marketing, a keresőoptimalizálás jelentőségével, amelynek része a tartalommarketing. Így az AI megjelenése, fejlődése hatással van erre a területre is, és vannak, akikben komoly aggodalmat szül, míg mások igyekeznek kihasználni a technológia előnyeit.

Valóban képes-e már ma is hatékony és kreatív szövegeket írni, használható-e a szövegalkotásban, vagy válaszd továbbra is a JövőMarketing havidíjas keresőoptimalizálását? Cikkünkben ezekre a kérdésekre kerestük a választ, tarts velünk!

A Mesterséges Intelligencia és a tartalomgenerálás

A gépi tanuláson és algoritmusokon alapuló, az emberi beavatkozásoktól mentesen feladatok végrehajtására alkalmas AI a számítástechnika forradalmának köszönheti létrejöttét. Több szektora van, amelyek közül a szövegírással kapcsolatban a természetes nyelvi feldolgozás (TNF) az emberi nyelv értelmezésére és generálására koncentrál, és magában foglalja a szövegek elemzését, a beszéd felismerését és a különböző nyelvek közötti fordításokat.

Az AI szövegíró eszközök és platformok a tartalomgenerálás automatizálása révén képesek több típusú írás – webes tartalmak, marketingszövegek – gyors és hatékony előállítására.

Művi-e az MI-vel generált szöveg?

A különböző MI szövegíró eszközöket – Writesonic, Jasper, Rytr, ChatGPT, GPT-4 – a szövegírók és a marketingügynökségek is előszeretettel használják tartalomgyártásra SEO-kompatibilis blogbejegyzések, cikkek, termékleírások, weboldal szövegek előállítása során, de akár hirdetések, valamint hatékony e-mailek megalkotására is.

Az AI folyamatosan fejlődik, ezáltal a legújabb technológiákkal létrehozott tartalom mindinkább minőségi és releváns, vagyis a SEO szövegírásban nagyszerűen használható.

A tartalomgyártásra is hatással van, hiszen lehetővé teszi egyedi és plágiummentes szövegek előállítását a felhasználói élmény növelése érdekében. Az alkalmazások, a szövegek hangneme, szóhasználata, a tartalom felépítése az adott iparág szókészletének, stílusának megfelelően személyre szabható.

Az AI-vel generált szövegek esetén némi utómunkára szükség van a publikálást megelőzően, viszont ahhoz, hogy tudjuk, miről is írjunk, jól jön, ha szakember segítségét kérjük egy-egy konzultáció során. Hozzá nem értés esetén pedig jobb, ha megbízunk egy marketinges szabadúszót vagy ügynökséget a tartalmak, az online marketing feladatok elvégzésével.

Az AI mint segédeszköz

A mesterséges intelligencia jelentős változást hoz a marketing, a tartalomgyártás területén, illetve más szakmákban is, azonban inkább segítőtársat, mint konkurenciát jelent. Megfelelően használva támogatja, hatékonyabbá és gyorsabbá teheti a szakemberek munkáját, friss és releváns tartalmak írására inspirálhatja őket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek