Starity

A lámpa vásárlásánál is kerüljön előtérbe a környezettudatosság!

2024. május 14. 14:02   |   

Ma már mindenfelől hallhatjuk azt, hogy milyen nagy szükség van arra, hogy egyéni szinten is odafigyeljünk a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra. Szerencsére számtalan területen tehetünk hatékonyan ezen cél érdekében, gondoljunk csak a szelektív hulladékgazdálkodásra vagy a csomagolóanyagok minimalizálására.

hirdetés
A lámpa vásárlásánál is kerüljön előtérbe a környezettudatosság!

Azonban még olyan esetben is érdemes a környezetvédelmi szempontokat figyelembe venni, mint a lámpavásárlás!

A modern és környezetbarát otthon kialakítása

A világítótestek kiválasztásakor az Elter Világítás beltéri lámpák választékából olyan lámpacsaládra is eshet a választás, amely amellett, hogy modern megjelenést biztosít a helyiség számára, még a környezetvédelmi elvárásoknak is maximálisan megfelel. A TK Lighting lámpák ugyanis egyszerre modernek és alacsony fogyasztásúak, ezáltal megfelelnek azoknak a kívánalmaknak, amit egy korszerű lámpától elvárhatunk.

Mitől lesz modern a lámpák megjelenése?

A modern stílus sok ember kedvence, főleg azoké, akik szeretik a letisztultságot és az előremutató formatervezést. A modernitást biztosítja egyrészt a természetes anyaghasználat, ami azt jelenti, hogy gyakran használnak fát, textilt, fémet vagy üveget, de nagyon mutatós a rafia és a juta is. Másrészt a formák terén is olyan egyedi kialakításokkal találkozhatunk, ami önálló dísztárggyá, lakásdekorációs elemmé emeli a lámpát, így a funkció kéz a kézben jár a kimagasló esztétikai megjelenéssel.

A környezetvédelmi tényezők megjelenése

Ezek a lámpák amellett, hogy modern és stílusos otthont teremtenek, a környezetre is pozitív hatással vannak. A LED izzók alacsony fogyasztásúak, ez energiamegtakarítást eredményez, emellett pedig élettartamuk akár 25-szöröse is lehet a hagyományos izzóknak, ezáltal pedig sokkal kevesebb hulladék fog keletkezni. 

A csomagolásra is hangsúlyt kell fektetni, hiszen a világ műanyagtermelése és -terhelése igencsak magas napjainkban. A lámpák csomagolóanyagaként környezetbarát, biológiailag lebomló anyagokat kell használni, ahogy ez a TK Lighting lámpák esetében is történik, hiszen műanyag helyett burgonyakeményítőből készült fóliába vannak csomagolva a termékek.

Milyen világítást érdemes választani az otthonunkba?

A világítás megtervezésekor gondolni kell arra, hogy a lakás hangulatát fogja meghatározni a választásunk. A lámpák fontos lakásdekorációs kellékek, emellett biztosítják a megfelelő megvilágítást. Célszerű meleg fényű, barátságos fényforrást használni, a lámpatestek tekintetében pedig a textilből készült, a borostyán vagy füstszínű búra igazán otthonossá teszi a lakás megjelenését. A loft stílusú lakások elengedhetetlen kelléke a dróthuzalos lámpa, de ez a megoldás a konyhasziget megvilágításához is remek választás.

A modern otthonok kialakításához nem mellékes a stílusban passzoló lámpacsalád, azonban a kinézet mellett a környezetvédelmi perspektíva is kerüljön előtérbe, ezáltal otthonunk energiatakarékos, egyedi és exkluzív megjelenést kaphat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek